IKFF Stavanger

Stavanger IKFF ble stiftet 9. juni 1947. En litterær studiesirkel tok initiativet til stiftelsen. Medlemmene hadde lest boken Kvinnen og den svarte fuglen av Nini Roll Anker, og den gjorde så dype inntrykk at de bestemte seg for å bli aktive fredsarbeidere. Lederen av studiesirkelen, Lilly Hertel-Aas kjente til IKFF fra før, helt fra 1935. Organisasjonen var også nylig omtalt i pressen, da generalsekretæren i WILPF, Emily Greene Balch, ble tildelt Nobels fredspris i 1946.  Vi fikk om lag 150 medlemmer der første arbeidsåret. Det var unge mødre som ville arbeide for at det aldri mer måtte tillates at en ny krig fikk herje på jorden.

Hvordan skulle vi klare å drive fredsarbeid uten loppemarked? Stavanger avdelingen på loppemarked i Stavanger bydelshus. På bildet: Lise Bråten og Jorunn Berg.

Hvordan skulle vi klare å drive fredsarbeid uten loppemarked?
Stavanger avdelingen på loppemarked i Stavanger bydelshus. På bildet: Lise Bråten og Jorunn Berg.

 

Årsmelding 2014

STAVANGERAVDELINGEN100_logo_bag

1. Avdelingen:
Avdelingen har 22  medlemmer pr. 31.12.2014
Vårt mangeårige medlem Else Lill Ravndal døde dette året.

2. Styret:
Dette året har styret vært sammensatt slik:
Kontaktperson                     Hanne Kjersti Knutsen
Kasserer:                              Lise Berg Braaten
Sekretær:                             Kari Foldøy
Styremedlemmer:              Inger Middelthon 
                                              Jorunn Berg                     
Valgkomité:                          Styret

3. Aktiviteter i løpet av året:

 • Landsmøte i Sandnes: 7  medlemmer deltok
 • Et medlem er valgt som varamedlem for Landsstyret.
 • 2  medlemmer deltok i 8 mars komiteens forberedende møter før 8.mars.Flere medlemmer deltok aktivt i arrangementet i Stavanger hvor vi hadde både fanen og egen parole med tekst: STYRK  KVINNERS  MEDVIRKNING I FREDS OG  SIKKERHETSSPØRSMÅL: FN RES 1325.
 • Flere medlemmer deltok i 17 mai toget i en historisk parade, under parolen vedr. Kvinners Stemmerett i 1914
 • Deltakelse i forberedende møter og i torgmøte og tog, vedrørende FNs «ikkevolds dag mot kvinner» 25.11.14
 • Rogaland Fredsfond: Stiftelse styrt av Kvekerne og  IKFF  avd. Sandnes og Stavanger. Utdeling fra Fredsfondet skjer hvert annet år. I 2014 ble det ikke utdelt midler. Dette skyldes krav til revisjon som «spiser opp» den største delen av rentene som skulle gått til utdeling.
 • Loppemarked:  Sammen med Sandnes-avdelingen, arrangerte vi loppemarked i november, som vanlig med stor ståhei. Årets brutto inntekt ble 9186,- I tillegg til salg av lopper hadde vi kafeteria med hjemmebakst. Som vanlig hadde vi et bord med bøker og annen informasjon om organisasjonen vår. Flere av medlemmenes ektefeller, venner og familie deltok med stor entusiasme i gjennomføringen av loppemarkedet. Dette er vi svært takknemlige for, og vi er helt avhengige av denne hjelpen for å gjennomføre arrangementet.
 • Klage til forbrukerombudet vedrørende svært støtende og aggressiv reportasje, med blant annet bamser med avkuttede hoder osv,  i en tid hvor barn og sivile blir kvestet i konflikter. ( Bladet Mann, september 2014)
 • Nettverksbygging:-Medlemmer representert i Litteraturfestival, hvor tema var jordmødre som fredsbyggere i Afghanistan. Jorunn delte ut pris til Dr. Kadijah Safi, og til Kristin Solberg, på vegne av Norges Fredsfond.- Deltagelse i arrangement for Nettverk mot Menneskehandel.
 • Flere medlemmer deltok i Sandnesavdelingen sin aksjon mot droner.« Ja til drager, nei til droner»
 • Medlemmer deltok i enkelte av Sandnes avdelingen sin møter.
 • Lise fikk inn et godt debattinnlegg i Stavanger Aftenblad, vedr. Norske frivillige i Israels hær.Totalt sett oppnådde avdelingen sine begrensede mål for perioden. Avdelingen har for tiden kun en kontaktperson, og har dermed begrenset tilbud. Vi er imidlertid en liten gjeng på opptil 7-9 engasjerte fredsmedlemmer som er klar for å mobilisere med avisinnlegg, stands og  fredsmarkeringer osv, på kort varsel. Fredsengasjementet er sterkt, og vi har stor glede og tro på at våre nye medlemmer kan ta videre gløden i fredsarbeidet.

Stavanger 26.01.2015
Hanne Kjersti Knutsen

 

Kontaktperson Stavangeravdelingen av IKFF: Hanne Kjersti Knutsen, tlf 92224940

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *