I september (11.–29. september) vil NATO trene på å bruke Sverige som et oppmarsjområde til en eventuell krig med Russland. Dette er mulig på grunn av den vertslandsavtalen som den svenske Riksdagen inngikk med NATO 25. mai 2016. Vertslandsavtalen innebærer at NATO etter invitasjon fra den svenske regjeringen, kan få stasjonere tropper på svensk område. Den innebærer også muligheten til å føre krig mot et tredje land fra svensk territorium.

Aurora 17 er den største militære øvelsen siden den kalde krigen. Opp mot 20.000 soldater fra Sverige, USA, Finland, Frankrike, Litauen, Estland, Danmark og Norge skal delta. Det blir ikke gitt noen garantier på at bruk av kjernevåpen ikke er en del av øvelsen.

En rekke protester finner sted i Sverige mot denne øvelsen. Lørdag 16. september kl. 13:00 blir det demonstrasjon i Gøteborg fra Gustav Adolfs plass. Her vil det også delta fredsaktivister og NATO-motstandere fra Norge.

Norske soldater skal som sagt også delta i øvelsen. Norge og resten av Norden trekkes stadig dypere inn i forberedelser til krig. Gjennom sine angrepskriger er NATO ansvarlig for tap av tusentalls menneskeliv i Jugoslavia, Asia og Nord-Afrika, og gjennom Norges deltakelse er vi medskyldige.

Bli med til Göteborg! Last ned løpeseddel for demonstrasjonen her.

Stopp NATOs aggressive krigspolitikk. NATO ut av Norden!

 

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *