Bladet Sirene skapte sensasjon da det kom ut i 1973. Etterspørselen var så stor at det måtte trykkes opp i 35.000 eksemplarer. Nå har Gøril Strømholm, som var med helt fra starten, skrevet bok om Sirene. Hun husker godt både den begeistringen bladet skapte og det oppstyret det ble møtt med i enkelte kretser. Sirene brakte artikler, reportasjer, noveller, tegneserier og leserbrev – og den faste og beryktede spalten: Vårt besværlige underliv. Bladet var ikke rettet mot menn, men mot patriarkatet. 

Gøril Strømholm mener at Sirene hører med til norsk pressehistorie og norsk kulturhistorie og hevder at bladet Sirene er et underdokumentert fenomen i norsk pressehistorie. Bladet ble lagt ned i 1983.

Gøril Strømholm fyller 85 år i oktober. Hvis du ønsker å kjøpe boka om Sirene på forhånd og ha navnet ditt i Tabula Gratulatoria, så kan du sette inn kr. 250 på konto nr. 1224 46 42797

Da får du boka med dedikasjon + navnet ditt i Tabula Gratulatoria.

Du blir invitert til lanseringen, dato gis seinere. Kan du ikke komme på lanseringen, må du sende meg postadressen din, så du får boken tilsendt i posten.

Gøril Strømholm er journalist av utdanning, og arbeidet mange år i NRK, radio og fjernsyn, der hun hadde ansvar som programleder, produsent, oversetter, kommentator og regissør. Hun begynte karrieren i Arbeiderbladet, der hun var journalist i flere år og var også avisens Paris-korrespondent 1965-67. Strømholm har skrevet to sakprosabøker: Hjelp – jeg har fått barn! (Cappelen 1976), og Jentungen og krigen (Kolofon 2010). Hun var medlem av styret i Norsk Kvinnesaksforening i flere år og hovedansvarlig for feiringen av foreningens 125 års jubileum i 2009.

Vennlig hilsen

Bjørg Ofstad

Adr: 

Hekkveien 11

0571 Oslo

bofst@online.no

Mobil: 95 90 71 17

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *