11.mars kl.  18 – 19.30 

Arrangementet streames via Facebook-arrangementet https://fb.me/e/1vTbfxjb2 eller Kolonihavens Youtube-kanal.
evt.  https://www.facebook.com/neitilatomvapen/videos/188720262980593/
 

Gratis arrangement

 
FUKUSHIMA – 10 ÅR ETTER
I Fukushima 11. mars 2011 skjedde den største atomkraftulykken siden Tsjernobyl. Katastrofen som ble utløst av et kraftig jordskjelv og en påfølgende tsunami, hadde store konsekvenser for mennesker og miljø. Hvordan gikk det med menneskene i Fukushima og hvordan er situasjonen i dag?
I dag, 10 år senere, er Fukushima fortsatt sterkt preget av ulykken, det er store problemer knyttet til det japanske atomavfallet og det foregår en rekke søksmål mot det japanske energiselskapet TEPCO og japanske myndigheter. 36 000 mennesker kan fortsatt ikke returnere til hjemstedet sitt.
11. mars 2021 markerer Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, Nei til Atomvåpen, Oslo NTA, Internasjonal Kvinneliga for fred og frihet og Bellona at det er 10 år siden atomkraftulykken.
 
Kl. 18: FILMVISNING “Fukushima – 10 years after”
I Jiro Kumakuras helt nye dokumentarfilm “Fukushima – 10 years after” møter vi mennesker i Fukushima berørt av ulykken som forteller om menneskeskjebnene, søksmålene og situasjonen i dag. Vi får også større innblikk om ulykken fra professor Ikuro Anzai som er spesialist innen radiologisk helsevitenskap og har forsket på Fukushimaulykken siden 2013. Alt er filmet i 2021 og det er første gang filmen vises!
Filmen er laget i samarbeid med Natur og Ungdom, Nei til Atomvåpen og Internasjonal Kvinneliga for fred og frihet.
 
Kl. 18.30-19.30: PANELSAMTALE
“Hva er utfordringene ved atomkraft?”
Etter filmen arrangerer vi en panelsamtale der vi tar et bredt blikk på utfordringene knyttet til atomkraft. Hvilken konsekvenser har atomulykker for mennesker og miljø? Hva er problemet med atomavfall? Hva med koblingen til atomvåpen?
Paneldeltakere:
Nils Bøhmer, sektordirektør i Norsk Nukleær Dekommisjonering (NND). NND har som oppgave å rydde opp etter det norske atomavfallet.
Lars Egeland, nestleder i Nei til Atomvåpen, bibliotekar og tidligere SV-politiker
Lea Nesheim, nestleder i Natur og Ungdom og leder for Natur og Ungdoms Russlandsutvalg
Samtalen ledes av energimedarbeider for Natur og Ungdoms Russlandssamarbeid Bror Eskil Heiret.
 
Link til dette digitale arrangementet kommer.
Tagged with →  
Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *