GRATULERER MED FREDSPRISEN!

Fredag 6. oktober ble det bekjentgjort at Nobels fredspris 2017 tildeles ICAN, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, … for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av enhver bruk av atomvåpen og for sin banebrytende innsats for å få til et traktatfestet forbud mot slike våpen… slik det blant annet står i Nobelkomiteens begrunnelse.

Bilde fra kafetreffet: fra høyre; Marit Ouren, Kari R Dale, Toril Heilevang, Kari Vibeke Jemer, Gullborg Rogstad, Kari Nes, Julia Frohe, Eli Hammer Eide

Begeistringen over tildelingen er enorm verden over, også her på Hamar kom begeistringen til uttrykk med treff på stam-/fredskaféen Tante Gerda sist lørdag, der 8 fredskvinner valgte å hylle pristildelingen sammen!

Fredskvinnene benyttet også anledningen til å dele ut informasjon og gjøre kjent budskapet om fredsprisen til dem som stoppet opp og ville vite om tildelingen, og om det utrettelige og banebrytende arbeidet ICAN står for.

Det er livsviktig å bekjempe atomvåpen og å påpeke de humanitære og miljøødeleggende katastrofene som følge av slike våpen, og ikke minst få verdens stater til å forplikte seg til samarbeid for å forby verdens atomvåpen.

Prisen er også en støtte til folk flest, til oss alle, verden over, som på ingen måte ber om beskyttelse av slike ødeleggende våpen! Det er også en sterk oppfordring til atommaktene om å starte prosessen med å avskaffe atomvåpen, og til Norge om å støtte FN-vedtaket om forbud mot atomvåpen, noe de ikke gjør pr. i dag!

Med vennlig hilsen

fredskvinnene i avd. Hedmark/Oppland

 

Aktiviteter i IKFF Hedmark/Oppland VÅR 2017

15. februar – Årsmøte og medlemsmøte

4. mars lørdagskafé

8. mars – vi har stand med presentasjon av WILPF Norge

KFUK- kvinnegruppe, Hamar – K-forum og Bokbad med  historiker og forfatter Aino Basso,

Tematikk: unge kvinners oppvekst og opplevelser før og nå – deres utsettelse for stor urett, annerledesgjøring eller overgrep.

18. mars – loppemarked i Grevskapet, Stange bibliotek med stand og kafe

BESTEMØDRE FOR FRED

Gruppen er kommet godt igang her i Hamarområdet! Vi har ofte felles kafétreff på vår fredskafé Tante Gerda i Hamar, og med utdeling av løpesedler i gatene.

På bildet fra lørdag, 4. februar, IKFF-ere og BfF-ere med nysydde BfF-forklær:

Eli, Eli-Anne, Torill, Kari, Anne, Jorunn

Aktiviteter høst 2016

Internasjonale Hamar oktober 2016

Internasjonale Hamar har et tverrkulturelt og mangfoldig program, presentert av mange lag, foreninger, menigheter og offentlige instanser.

IKFF hadde i samarbeid med Høgskolen, Hamar foredrag om fredskonferansen i Berlin Disarm! For a Climate of Peace

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *