November 2022:   Det er NÅ det begynner i Trondheim…å løfte frem FREDsperspektivet fyller oss med spenning.

 

På bildet: Berit Rusten til venstre. Marianne JOhnsen til høyre. I midten Torill Eide fra Nord-Odal Kvinnelige Undersøkelseskommisjon og medlem i IKFF. Foto: Marianne Johnsen

 

Høsten 2022 er foreløpig satt i skoleringens tegn. Vi skal møtes en gang i måneden. Vi  har allerede hatt et møte på boka  «Galtungs metode for fred» av Susanne Urban. Temaet var så stort og tungt at vi tror det kommer opp igjen til våren, og da håper vi forfatteren selv kan komme.
 
 
Vi vil arrangere et åpent møte  14. November  om Norges våpenproduksjonen, med Dag Hoel som innleder. 
 
Sted: Feministhuset i Trondheim
kl. 19.00 -21.00
 
 
 
Vi er medarrangør sammen med besteforeldrene for klima  på et møte på litteraturhuset 6. desember om miltæret og klimaet. 
Vi har et samarbeid med K.U.K.(se: https://www.k-u-k.no/) om et stunt, der menneskene kan rope ut så høyt de kan, hva de tenker og føler om FREDs-tanken. 
Vi har kommet godt i gang med arrangement i forbindelse med Yemanedagen. Flere kirker vil ta opp temaetikken med mennesker i limbo 8. januar 2023 og vi (sammen med LO i Trondheim, Kirkelig Fellesråd, Mennesker i Limbo, SV og Feministhuset arrangerer et fakkeltog og et arrangement i Vår Frue KIrke 9. januar (dette fordi vi tar hensyn til at mange av de som er i limbo, kommer fra Eritrea/Etiopia og de feirer nyttår i helgen 7-8 januar.)
I kirken har varaordfører i Trondheim. og biskopen sagt ja til å delta. Vi banker programmet i disse dager. 

Til våren står allerede utstilling av Fredsplakater på Feministhuset, også i januar.
Kanskje prøver vi å arrangere en Fredsfestival? I alle fall vil vi arrangere et inspirasjonsmøte om fredsmarsjen og andre FREDSaksjoner. For. Vi tenker….Det er så viktig at vi klarer å akjsonere og bli synlige. Vi drømmer om et stunt foran Stortinget der FREDSdepartmentet løftes frem. 
Vi jobber også med å få FREDs-tanken inn i skolene.
 
Vi har et styre, bestående av: Berit Rusten leder, Rigmor Bjerche, økonomiansvarlig, Marianne Jonhnsen, sekretær og info.
 
Hjertlig Berit Rusten