Kvinner, fred og sikkerhet

FN sikkerhetsresolusjon 1325 «kvinner fred og sikkerhet» fra 2000 var en milepæl for oss i Internasjonal kvinneliga for fred og frihet(IKFF). Siden vi startet opp i 1915 har IKFF jobbet for nedrustning, ikkevold og fredelig sameksistens.

Vi mener flere trenger kunnskap om kraften som ligger i kvinners evne og mulighet til å skape fred. Vi må stanse den voldsspiralen og militariseringen som stjeler ressurser fra våre etterkommere og ødelegger livet på jorda.  Vi har i dag mange internasjonale resolusjoner og avtaler som Norge har forpliktet seg til å ta i bruk.

Med denne nettsiden ønsker vi å bidra til at FN SR 1325 samt påfølgende dokumentene og deres anvendelse blir bedre kjent i Norge. Internasjonalt er Peace Women  og Reaching Critical Will sterkt engasjert i disse spørsmålene, begge er prosjekter som er startet av  Women`s International League for Peace and Freedom WILPF.

IKFF har feministisk perspektiv på konflikt og fred, vi har noe nytt og viktig å komme med i en verden som trenger nye løsninger. Mye av stoffet foreligger kun på engelsk, da vi er en internasjonal organisasjon.

Les mer om vårt arbeid :

FSM_klipp

 

 

 

 

 

PageLines- PeacewomenBOX.png

 

 

 

 

 

Les artikler fra www.fredsommetode.no om  kvinner, fred og sikkerhet →

One Response to Kvinner, fred og sikkerhet

  1. Elisabeth Kristiansen sier:

    fredsommetode.no burde flytte artiklene sine over på ikff.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *