IKFF Hedmark/Oppland har mange entusiastiske medlemmer som på ulik vis engasjerer seg i fredsarbeid, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

En av dem er Kari Kobberød Brustad – «økobondine”, som hun av og til kaller seg. Hun har blant mye annet et sterkt engasjement for miljø, økologisk jordbruk, matsikkerhet og kvinners bidrag til landbruket.

Da Kari Kobberød Brustad foreslo å invitere vår avdeling til å ha stand på Svullrya i Grue Finnskog, 4. august i forbindelse med den regionale markeringen av 100 årsjubileet til Norsk Bonde -og Småbrukarlag (NBS), mente styret det var en god ide. Ikke minst var det en fin anledning til å gjøre noe av det IKFF arbeider for:

å samarbeide med andre organisasjoner som arbeider med matsikkerhet for å synliggjøre militarismens og krigers rolle når det gjelder matproduksjon, distribusjon og miljø-ødeleggelser…

Kari Kobberød Brustad økobondine

«Økobondine» Kari Kobberød Brustad

Vår avdeling ville denne dagen bidra med en stand for å sette fokus på IKFFs fredsarbeid med miljø, vann- og matsikkerhet. Det ble laget en fellesstand med salg av økologiske produkter, kunsthåndverk, aktuelle bøker og tidsskrifter. I det nydelig været, med godt synlig og lett tilgjengelig plass, var det mange som var innom, en del spesielt interesserte tok med seg IKFFs blad og brosjyrer, og noen tok seg tid til en prat, blant dem landslederen for NBS Merete Furuberg og landbruksminister Trygve M. Slagsvold Vedum.

Landbruksministeren mottok våre to bøker «Kvinner, liv og vann» og «Kvinneblikk på atomenergi » i gave, noe han takket for.  Merete Furuberg har tidligere fått boken «Kvinner, liv og vann» for noen år siden i forbindelse med et intervju med henne i Fred & Frihet.

Vi i Hedmark og Oppland synes det hadde vært en fin dag.

Eli Hammer Eide, IKFF Hedmark/Oppland

 

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *