Av: Åse Møller Hansen

Hardangerakademiet er et åpent og frittstående akademi som ligger vakkert til på Jonatunet i Jondal, bygda mellom Folgefonna og Hardangerfjorden.  

Fred, utvikling og miljø er også FNs hovedmål. Satsing på fredelig konfliktløsning, rettferdig utvikling og bærekraftig bruk av naturen er grunnleggende viktig for framtiden, ikke minst med tanke på de som skal arve jorden etter oss.   

På Hardangerakademiet søker vi etter veier til bærekraftige liv og samfunn gjennom dialogbaserte kurs og deling av kunnskap.  Gjennom kurs og konferanser vil vi utfordre etablerte sannheter, synliggjøre faglige sammenhenger og tilstrebe helhetstenkning. 

Helgekurs

Hardangerakademiet har flere helgekurs i løpet av året med tema som fred og konfliktløsning, økologisk jordbruk, økologisk økonomi, oppmerksomt naturnærvær og bærekraftig utvikling. 

Kursene legges fortløpende ut på nettsiden www.hardangerakademiet.no og på facebooksiden Hardangerakademiet for fred, utvikling og miljø.

Fredssymposium

Hvert år i månedsskiftet juli/august holdes fredssymposiet. Dette er en tradisjon som startet med Johan Galtung sine fredssymposier i Hardanger tidlig på 2000-tallet. 

Denne helgen kommer det tilreisende fra store deler av landet for å delta.  I år holdes symposiet i helgen 26. – 28. juli, og temaet er Europa – hva nå?

Johan Galtung, Ola Tunander, Helene Bank, Fredrik S. Heffermehl og Extinction Rebel Norge, er årets forelesere.  I tillegg blir det både praktiske og mer teoretiske workshops. 

Dette er et inspirerende møtested for alle som ønsker fred og nedrustning. Her kan tanker deles og planer og strategier legges for å styrke freds – og antikrigsarbeidet. 

Symposiet kan absolutt kombineres med feriedager på Vestlandet. Jonatunet ligger vakkert til i en park med utsikt over Hardangerfjorden. Det er kort vei til badeplass med sandstrand og svaberg. Har man bil, så er det lett å ta seg opp til Folgefonna. 

Det er gode bussforbindelser fra Bergen og Oslo. Norway express stopper i Jondal, i gåavstand fra Jonatunet. 

Meld deg gjerne på i god tid. Mer informasjon og påmeldingsskjema ligger på nettsiden www.hardangerakademiet.no

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *