Nestleder for Sveriges Fredsråd, Agneta Norberg, har samlet stoff om krigsforberedelsene i Norden og Baltikum i et hefte på engelsk som heter The North. A platform for warfare against Russia.

Forfatteren Agneta Norberg sammenfatter budskapet i heftet slik:

Vi må se på Norden som en enhet som USA/NATO har kontroll over, med installasjoner og militærøvelser for å forberede en krig mot Russland. I Norden er det radarer, flyplasser, treningsområder og krigsøvelser hele året.

Dette har vært mulig ved at regjeringene i Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Estland, Latvia og Litauen samtykker. For å få til et slikt farlig samarbeide, har mediene i disse nordlige land i Europa spilt en avgjørende rolle.

Hva kan vi gjøre nå i 2018? Vi i fredsbevegelsen må opplyse om dette og la det bli kjent hvor alle installasjonene for krig og kontroll befinner seg, og vi må orientere om militærøvelsene som foregår i de nordiske landene. Det er også viktig at Storting og Regjering og de politiske partiene blir konfrontert med saken.

Samtidig som NATO ruster opp og gjennomfører store øvelser, så bygger vi opp et fiendebilde av Russland. Hva er det NATO-landene egentlig driver med? Fredspolitikk er det ikke.

Heftet er gitt ut av «European Center of Excellence for Counteracting Hybrid Threats», Publication series no.2., 2018. Heftet kan fåes ved henvendelse til Agneta Norberg, som har e-postadresse: lappland.norberg@gmail.com.

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *