Arrangement av Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Camino forlag, Orkana forlag,  Latin-Amerikagruppene i Norge, Fred i Colombia med støtte fra FOKUS og Kulturhuset i Oslo.
Sted: Kulturhuset i Oslo, «Boksen», Youngsgate 6.
Varighet: 1t
 
Hva kan du forvente?
Møtet er en del av en 16 dagers kampanje mot vold mot kvinner. Internasjonal kvinneliga for fred og frihet (IKFF) inviterer til møte om kvinnevold og kvinnedrap (femisid) i Latin-Amerika. Vi presenterer bøkene «Døde jenter» av Selva Almada (Camino forlag 2020) og «Kvinnenes fred
i Colombia» av Britt Schumann (Orkana forlag 2021). Forfatterne deltar i møtet, Selva Almada via video.
Samtalen vil belyse ulike sider av kvinnevold i Colombia og Argentina, blant annet knyttet til Ni una menos bevegelsen i Argentina.
I Colombia kjempet kvinneorganisasjoner for fredsavtalen mellom regjeringen og FARC som ble undertegnet for fem år siden.
Fredsavtalens sterke kvinneprofil lovet godt for colombianske kvinners framtid. Men pandemien det siste året og de voldsomme angrepene på menneskerettsaktivister og demonstranter som våren 2021 protesterte i gatene, blant annet mot manglende implementering av fredsavtalen, viser at Colombia har en lang vei å gå mot et fredeligere og
mer likestilt samfunn. Resultatet av den voldsomme politivolden var flere hundre voldtekter og 44 drap.
Lina Alvarez Reyes er moderator for møtet.
Medarrangører er Camino forlag, Orkana forlag, Latin-amerikagruppene og Fred i Colombia, i samarbeid med Kulturhuset og FOKUS.

Sted: Kulturhuset i Oslo, Youngsgate 6
Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *