Månedens fredsminister, Ulla Klotzer

Spalte basert på et intervju i det tyske bladet Multipolar 1 ’ med Finlands fredsminister Ulla Klotzer, okt. ‘22 

  • Vil du kommentere krigen i Ukraina, sett fra Finland?

Denne krigen følger USAs kyniske plan om å prøve å utvide sin omfattende «fullspekterdominans» ved hjelp av NATO. Ifølge denne planen skal Russland bringes i kne. Først kom utvidelsen av NATO fra tolv grunnleggende medlemmer i 1949 til 30 medlemmer i dag. Dette til tross for fremtredende vestlige løfter etter Berlinmurens fall om at NATO ikke ville gå østover. NATO-søknadene til Sverige og Finland ble initiert av Ukraina-krigen. Og Finland kjøper nå amerikanske F-35 jagerfly.

  • Hva mener du når du omtaler Vestens krigføring i Ukraina som del av en «kynisk plan»?

Planen bak krigen er mer enn kynisk for meg fordi de vestlige landene forhindret implementering av Minsk-avtalen*. Frankrikes president Macrons kompromissforslag ble avvist av NATO-landene, og den italienske regjeringens løfter i april om å bidra til å løse konflikten ble hengende i løse luften. Pavens analyse av situasjonen blir heller ikke tatt på alvor.

  • Mener du at USA’s plan hele tiden har vært en varig svekkelse av Russland?

 I dokumentet «Utviklingsstrategi for å avskrekke Russland og svekke Putin» oppfordres NATO til å bryte avtaler med Russland. Dette skjedde med løftene gitt til Moskva i 1997 om ikke å stasjonere noen betydelige kamptropper eller atomvåpen eller å bygge militær infrastruktur på territoriet til de nye medlemslandene i Øst-Europa. I stedet for å arbeide for en avtale mellom Ukraina og Russland, går NATO nå globalt.

  • Hva med det finske kravet om å slutte å utstede visum for russiske turister?

Det er helt utilgivelig! Minst 80 000 russisktalende som morsmål bor i Finland. Grensen skal ikke stenges for vanlige borgere. Det bidrar bare til ytterligere styrking av jernteppet og isolering av det russiske folket, selv om de fleste av dem absolutt ønsker en slutt på krigen. Å stenge grensene skaper falske fiendebilder og hat.

Ulla Klötzer er en forhenværende waldorflærer. Hennes engasjement for fred og miljø førte henne til mange konferanser og markeringer rundt om i verden.

Utskriftsvennlig pdf her:

Fredsmin_Ulla Klotzer_okt’22

[1]https://multipolar-magazin.de/artikel/in-finnland-herrscht-amnesie 

 

Tagged with →  
Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *