Arrangement på Nobels fredssenter 29. mai 2024 18:00 – 19:30

Hva former egentlig vår oppfatning av fred? Og hvordan har forestillingen om fred endret seg fra etterkrigstiden og frem til i dag?

Velkommen til en panelsamtale med biskop Kari Veiteberg, tidligere ordfører Marianne Borgen, filmregissør Erik Poppe og tidligere leder av utdanningsforbundet Steffen Handal, hvor vi undersøker konseptet fred fra ulike perspektiver i samfunnet, og undersøker hvordan tro, verdier og etikk påvirker vår forståelse av verden. Samtalen ledes av Gitte Sætre og Ingeborg Breines.

Billedkunstner Gitte Sætre har jobbet med ulike tiltak og virkemidler knyttet til fredsbygging, og denne fredspoliske samtalen er en del av hennes prosjekt Akt 5: FREDSKULTUR. Prosjektet skal resultere i en 15 meter lang fredfrise inspirert av freskobrødrene i Oslo Rådhus og rådhuskunstens fredsbyggende engasjement. Ingeborg Breines er fredspedagog, direktør i UNESCO og tidligere president i Det internasjonale fredsbyrå.

Hvordan ser fredskultur ut? Når du hører ordet fredskultur, ser du da for deg Picasso’s kjente Guernica-maleri? Eller forestiller du deg en total ombygging av våpenfabrikkene og FN-sikkerhetsråd? Fred er ikke fastsatt begrep, som nødvendigvis betyr det samme fra ulike perspektiver, i ulike kulturer eller fra en tidsepoke til en annen.

Bli med på denne åpne samtalen om hva fred er og kan være, og la oss undersøke hvordan fred ser ut sett med dagens øyne.

Arrangementet er gratis men krever påmelding. Meld deg på her: 

https://www.nobelpeacecenter.org/arrangementer/hvordan-ser-fredskultur-ut

Arrangementet er i regi av Antikrigs-Initiativet, med støtte fra UD, International Kvinneliga for fred og frihet, og Oslo kommune.

Prosjektet er en del av Oslo Bys jubileum-24

https://oslo2024.no/

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *