Onsdag 16. august kl. 12.30 inviterer IKFF til møte i Frivillighetsteltet på Kløckers plass med Ingeborg Breines, Julie Wilhemsen og Tuva Krogh Widskjold. 

Velkommen!

Velkommen til møte under Arendalsuka med Ingeborg Breines, Julie Wilhemsen og Tuva Krogh Widskjold.  Kom og hør gode innledere snakke om fred.
 
– møteledere: Torunn Hovde Kaasa og Siri Jensen
Arrangør: Internasjonal kvinneliga for fred og frihet
 
Vi spør:
– hvordan arbeide for fredelige løsninger på militære konflikter?
– finnes det alternativer til den pågående militariseringen av samfunnet?
– er det mulig å jobbe for nedrustning?
 
Program:
Velkommen, kort innledning og presentasjon v. Torunn H Kaasa, IKFF
Hva og hvorfor er dette temaet viktig for IKFF
  • Julie Wilhelmsen Seniorforsker, NUPI
  • Tuva Krogh Widskjold Koordinator, ICAN, Norge
  • Ingeborg Breines Fredspedagog og forfatter
Refleksjoner og samtaler v. møteleder Siri Jensen
 
Om innlederne:
Julie Wilhelmsen er Forsker 1 ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Hun har doktorgrad i statsvitenskap og arbeider med russisk innenriks- og utenrikspolitikk, radikalisering av islam i Eurasia og kritiske sikkerhetsstudier. De to Tsjetsjenia-krigene etter Sovjetunionens fall og Russlands endrede forhold til Vesten er sentrale temaer i Wilhelmsens forskning. Wilhelmsen var i 2012-2016 medredaktør for tidsskriftet Internasjonal Politikk og er en aktiv deltaker i den offentlige debatten om internasjonal politikk. Hun mottok Skjervheimprisen i 2020 og Klassekampens Neshornpris i 2022 for sitt bidrag til den utenrikspolitiske debatten. Fritt Ords pris 2023 – Fritt Ord ble tildelt Wilhelmsen ‘for å ha vist betydningen av ytringsmot og utøving av akademisk ytringsfrihet i praksis’. I 2014-2015 var Wilhelmsen medlem av regjeringens ekspertgruppe for forsvaret av Norge. Fra 2019 til 2021 var hun en av ekspertene i Cooperative Security Initiative (CSI), som ble initiert for å skape nye ideer og oppmerksomhet rundt sikkerhetssamarbeid og multilateralisme gjennom OSSE.
 
Tuva Krogh Widskjold er koordinator for ICAN Norge, og tidligere leder for organisasjonen Changemaker. Hun har en mastergrad i «Peace, Development and International conflict» fra universitetet i Innsbruck. Hun er en tydelig stemme i samfunnsdebatten.
 
Fredsaktivisten Ingeborg Breines er en nestor innen norsk og internasjonal fredsbevegelse og medlem av IKFF. Hun er seniorrådgiver for World Summit of Nobel Peace Laureates og har vært direktør for Women and a Culture of Peace i UNESCO. Fra 2009 til 2016 var hun president i Det internasjonale fredsbyrå.
Hun er forfatter av boka ‘Jeg blir nervøs når så mange går i takt’ og har nettopp utgitt ny bok: «Fredskultur, utopi eller sikkerhetspolitisk alternativ?», Orkana forlag.
 
Hvorfor?
Bakgrunnen for at vi arranger vårt seminar på en møteplass som Arendalsuka er den tiltakende innskrenkningen av tenkningen omkring mulighetsrom for konfliktløsninger som IKFF og fredsbevegelsen forøvrig har registrert, samtidig som aksepten for militær opprustning bare øker i samfunnet rundt oss.
Det er ut fra dette vi sier «Vi Må snakke om fred!»:
Menneskeheten og planeten vår står overfor flere, samtidige, komplekse og eksistensielle trusler:
– en overhengende klima- og miljøkatastrofe
– en galopperende økning av ulikhet både i og mellom land som skaper fattigdom, sult, nød – og sinne,
– en kvalitativ atomvåpenopprustning med mer effektive altutslettende våpen som dessuten er lettere og enklere å bruke og kan nå sine mål mye hurtigere enn før.
IKFF (www.ikff.no) er den norske seksjonen av WILPF – Womens International League of Peace and Freedom – en aktiv feministisk fredsorganisasjon, stiftet i 1915.
 

ANDRE ARRANGEMENT I REGI AV IKFF UNDER ARENDALSUKA:

Måndag kl.18.00 blir det mingling i Waltersborgvei 1, der vi nøstar vidare på spørsmål som var oppe i møtet kl.16.00.

-Hagetreff 15.08 kl.17.00  i Waltersborgvei 1. 
Her  ynskjer vi å samle IKFF medlemmer og andre interesserte til uformelt samver. Lett sommarmat. Eit par korte innlegg om IKFF og kva organisasjonen har å tilby. Utveksle synspunkt, bli kjent med kvarandre.
 
Det blir IKFF STAND kvar dag i Arendal sentrum:
Måndag  14.00 -18.00
Tysdag    11.00 -17.00
Onsdag   11.00 -17.00
Torsdag  11.00 -17.00
Fredag      9.00 -14.00

 

 

 

 

 

Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *