HVORFOR ENGASJERER IKFF SEG I ATOMKRAFTSPØRSMÅLET?

Atomkraft henger uløselig sammen med atomvåpen.

Når vi snakker om dette temaet, bruker vi oftest atomkraft blant freds- og miljøbevegelsen i Norge. I mediedebatten brukes mest begrepet kjernekraft. Det er det samme.
Energien som frigis skjer ved omvandling i atomkjernen, derfor er nok kjernekraft det mest korrekte. Men fordi atomvåpen er så nært knyttet til kjernekraftteknologien, foretrekker vi fortsatt til å snakke om atomkraft.

Dagens diskusjoner omkring norsk atomkraft har gjort det nødvendig å skaffe seg mer kunnskap om temaet for å kunne følge med, og også kunne delta i diskusjonen. Det er et omfattende og til dels vanskelig tema. Alle de tekniske detaljene er det umulig å ha oversikt over.

WILPF, og dermed IKFF, har helt siden 1955 arbeidet mot kjernekraft. Helsevirkning var et argument, at alle kjernekraftverk også gå muligheten for bomberåstoff, et annet. Arbeidet med dette spørsmålet krever kunnskap. Som WILPFs leder Gertrud Baer sa:

«Amatørarbeid er ett av de mest vanlige onder i private organisasjoner.
Vår er uheldigvis heller ikke fri for det, og det gjør fullgod og effektiv påvirkning vanskelig.»

Derfor er det så viktig at vi skolerer oss og kan komme med faglig baserte motforestillinger. *

Her kan du finne studieopplegget: 

IKFFs studieopplegg om atomkraft og atomvåpen

Tagged with →  
Share →

One Response to IKFFs studieopplegg om atomkraft/kjernekraft – 2024

  1. susanne urban sier:

    Så flott et studieopplegg – om atomkraft! Har nettopp oppdaget det.
    • Hadde det vært fint å tilpasse stoffet til ungdommer, ned til konfirmant-trinnet? For eksempel i form av samtalekort? Jeg tar gjerne en prat om dette – hvis det er interesse for det.
    • Kunne Babenkov’s «Etter atomulykken – effektiv vern mot rasioaktiv stråling: en praktisk veileder» blitt anbefalt som videre lesning? https://www.bokus.com/bok/9783849572587/etter-atomulykken/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *