Det internasjonale fredsbyrået (IPB) oppfordrer sivilsamfunnsorganisasjoner i alle land til å delta i en uke med global mobilisering for fred i Ukraina fra lørdag 30. september til søndag – 8. oktober 2023. 

Det felles målet er å oppfordre til en umiddelbar våpenhvile og fredsforhandlinger for å få slutt på krigen i Ukraina. Uken med global mobilisering er en del av oppfølgingen etter det internasjonale fredstoppmøtet i Wien.

IKFF oppfordrer lokallag og enkeltpersoner til å delta i mobiliseringen: skrive leserinnlegg, bruke sosiale medier, arrangere møter, dele ut løpesedler eller lage kunstneriske innslag. 

Meld gjerne inn din aksjon, se lenger nede på siden.

Her kan du laste ned oppropet for fred i Ukraina fra fredskonferansen i Wien.

Wien opprop

Her er en løpeseddel fra IKFF i Bergen 

Vi deler også et opprop fra 50 amerikanske fredsorganisasjoner fra mai 23. 

opprop US

Les mer om den globale aksjonsuka og meld gjerne inn lokale arrangement her:

IPB’s work on the Ukrainian War

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Global aksjonsuke for våpenhvile og fredsforhandlinger i Ukraina

  1. Kristine Mollø-Christensen sier:

    Hei
    En rekke organisasjoner har i Oslo lørdag 7.10 kl. 16 på Eidsvoldsplass demonstrasjon mot krigen i Ukraina som en del av aksjonsuken som ble initiert i Wien, og som IKFF i Oslo og Viken støtter. Hvorfor annonserer dere ikke dette på deres egne nettsider?

    • WILPF Norway sier:

      Hei Kristine! Jeg delte/annonserte arrangementet på IKFF sin facebookside 20.september. Dette var som du sier et lokalt arrangment for Oslo og Viken, og IKFF sitt landsstyre eller ledergruppe er ikke blitt informert eller invitert til å diskutere parolegrunnlag, utover at vi ble bedt om å godkjenne tilslutning på Facebook. Jeg har heller ikke mottatt noen oppfordring til å publisere det på hjemmesiden. Arrangement i lokallagene: Oslo, Bergen, Trondheim, Innlandet, Stavanger og Snadnes, blir vanligvis ikke publisert på hjemmesiden, men kun på Facebook. Ellers er jeg nettopp kommet hjem fra ferie/reise uten pc og har ikke hatt anledning til å jobbe med hjemmesiden de siste 9-10 dagene. Så den er ikke oppdatert. mvh Åse M.H.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *